Město Polička

Usnesení přijatá na 19. schůzi Rady města Poličky konané dne 19. září 2024

RM schvaluje řešení zahájení přípravy opravy nábřežní zdi Synského rybníka v Poličce dle důvodové zprávy.

RM schvaluje dodavatele akce „Kamerový zabezpečovací systém - městský park Polička - I. etapa“ společnost etagere sansfil s.r.o., se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na realizaci akce „Kamerový zabezpečovací systém - městský park Polička - I. etapa“ se společností etagere sansfil s.r.o., se sídlem Polička,
dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na realizaci akce „PD Stavební úpravy a rozšíření části komunikace na ul. U Trati v Poličce“ se společností GEOVAP, spol. s r.o., se sídlem Pardubice, dle důvodové zprávy.

RM neschvaluje uplatnění smluvní pokuty za prodlení zhotovitele s předáním celého díla „Stavební úpravy části komunikací na ul. Hegerova v Poličce“, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje řešení opravy manipulační plochy u zadní brány centrálního hřbitova v Poličce dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na realizaci akce „Stavební úpravy části komunikací na ul. Hegerova v Poličce“ se společností APOLO CZ s.r.o., se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o spolupráci při likvidaci odpadů se společností EKO-PF, s.r.o., se sídlem Hlincová Hora, za účelem bezplatného sběru a svozu potravinářských olejů a tuků na území města, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Dešťová zdrž na odlehčení pod OK 4 v Poličce“ s vybraným dodavatelem PP-GROUP stavební s.r.o., se sídlem Proseč, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Parčík Švermova Polička“ s vybraným dodavatelem ENVIRONMENTAL BUILDING a.s. se sídlem Říčany,dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo a poskytování služby v projektu DTM ČR se společností GEOVAP spol. s r.o., se sídlem Pardubice, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje dodavatele zakázky „Dešťová zdrž na odlehčení pod OK 4 v Poličce AD“  firmu KONEKO, spol. s r.o., se sídlem Ostrava, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření příkazní smlouvy k realizaci zakázky „Dešťová zdrž na odlehčení pod OK 4 v Poličce – AD“ s firmou KONEKO, spol. s r.o., se sídlem Ostrava, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na restaurování Mandlíkovy hrobky na hřbitově u kostela sv. Michala v Poličce s Univerzitou Pardubice Fakultou restaurování, se sídlem Pardubice, dle důvodové zprávy.

RM jmenuje pracovní skupinu pro záležitosti památných hrobů a souhlasí s postupem dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na akci „Přestavba tanečního parketu v Poličce, Stříteži“  s firmou ZACH - betonovépodlahy s.r.o., se sídlem Korouhev, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo na realizaci akce „Stavba chodníku podél silnice III/3621 v Poličce, Modřeci“ se společností JV Logistika s.r.o., se sídlem Litomyšl, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření pojistné smlouvy č. 5223376317 o pojištění majetku, s Generali Českou pojišťovnou, a.s., se sídlem Praha, s platností od 17. 9. 2024,  dle důvodové zprávy.

RM schvaluje poskytnutí dotace a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace dle vzorové smlouvy schválené ZM dne 7. 12. 2023 usnesením č. 19 a), a to pro:

DEN FOTBALU agency, s.r.o., se sídlem Praha  ve výši 50.000 Kč na hudební festival Den fotbalu Polička 2024.

RM schvaluje změnu zápisu v rejstříku škol a školských zařízení Mateřské školy Luční Polička, se sídlem, Polička, dle důvodové zprávy v bodě: snížení kapacity mateřské školy na 140 dětí.

RM souhlasí s úpravou loga a vytvořeným vizuálem činností DPS „ Penzion“ Polička určených k prezentaci Domu s pečovatelskou službou „Penzion“ Polička, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o nájmu bytu zvláštního určení č. 102, o velikosti 1+kk s příslušenstvím, v I. NP v DPS „Penzion“ Polička, s nájemcem na dobu určitou, a to na 1 rok od 1. 10. 2024, dle důvodové zprávy. Výše nájemného bude činit 1.432 Kč/ měsíc.

RM schvaluje uzavření smlouvy o nájmu bytu zvláštního určení č. 408, o velikosti 1+kk s příslušenstvím, ve IV. NP v DPS „Penzion“ Polička s nájemcem na dobu určitou, a to na 1 rok od 1. 10. 2024, dle důvodové zprávy. Výše nájemného bude činit 1.195 Kč/měsíc.

RM schvaluje uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene – služebnosti  a dohody o umístění stavby č. IV-12-2028056/SOBS VB/2 SY Lezník p.č. 395/22 knn a následné uzavření vlastní smlouvy o zřízení služebnosti na p.p.č. 641/10 a 657/8 v k.ú. Lezník mezi městem Poličkou, jako povinným a ČEZ Distribuce, a.s., se sídlem Děčín, jako oprávněným z věcného břemene, dle důvodové zprávy.

RM uděluje souhlas se zřízením věcného břemene na pozemcích p.č. 1269/2 a p.č. 6572 v k.ú. Polička na základě „Smlouvy o zřízení věcného břemene č. IV-12-2023713/VB/01 Polička p.č. 1269, SS200 KNN“ mezi spol. APOLO CZ s r.o., se sídlem Polička, jako povinným z věcného břemene a ČEZ Distribuce, a.s., se sídlem Děčín, jako oprávněným z věcného břemene, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje poskytnutí okamžitého peněžitého daru na pomoc lidem zasaženým povodněmi ve výši 100 tis. Kč, ve prospěch ADRA, o.p.s., se sídlem Praha 5, dle důvodové zprávy.

RM projednala podnět pod č.j. MP/30665/2024 ze dne 3. 9. 2024 ve věci stavu venkovních prostor v areálu nemocnice v Poličce a přijala návrh prozatímních opatření do doby dokončení komplexní rekonstrukce objektu B.

Polička 16. září 2024

Usnesení RM  Polička zveřejňovaná dálkovým přístupem  obsahují  text  upravený tak, že jsou odstraněna jména a osobní údaje fyzických osob a další údaje, které zákon neumožňuje uveřejňovat
(tzv. anonymizovaný text);  originální text je k dispozici  v kanceláři sekretariátu starosty a místostarosty.