Město Polička

Usnesení přijatá na 16. schůzi Rady města Poličky konané dne 19. srpna 2024

 

RM projednala a doporučuje ZM schválit rozbor plnění rozpočtu města Poličky za 1. pololetí 2024 dle důvodové zprávy.

RM schvaluje poskytnutí dotací a uzavření veřejnoprávních smluv o poskytnutí dotací dle vzorové smlouvy schválené ZM dne 7. 12. 2023 usnesením č. 19 a), a to pro:

Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Polička, s.r.o., se sídlem Polička, ve výši 9.000 Kč na Den s Obchodkou

Adam Smolek, bytem Polička, ve výši 30.000 Kč na kulturní akci SkARTovačka - 8. ročník

Centrum sociálních služeb Bystré, se sídlem Bystré, ve výši 7.000 Kč na spolufinancování canisterapie a hipoterapie pro klienty z Poličky

Český kynologický svaz ZKO Polička - 525, se sídlem Polička, ve výši 6.000 Kč na částečné pokrytí nákladů k zajištění Závodu chodských psů

Český svaz chovatelů, z.s., Základní organizace Polička, se sídlem Oldřiš, ve výši 15.000 Kč na nákup kovových voliér na vodní a velkou drůbež; nákup barev a laků na obnovu nátěrů dřevěných budov

Myslivecký spolek Polička, se sídlem Polička, ve výši 10.000 Kč na nákup materiálu na opravy mysliveckých zařízení pro podávání krmiv zvěři; nákup obilí a minerálních krmiv pro výživu zvěře

Opuštěné kočky Polička, z.s., se sídlem Polička, ve výši 10.000 Kč na zajištění péče, stravy a veterinárního ošetření pro kočky

Spolek přátel obce Modřec, se sídlem Modřec - Polička, ve výši 15.000 Kč na rozsvícení vánočního stromu, Mikulášskou nadílku

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Lezník, se sídlem Lezník - Polička, ve výši 15.000 Kč na provoz zájmového kroužku mladých hasičů

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Lezník, se sídlem Lezník - Polička, ve výši 10.000 Kč na tradiční dětský den

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Lezník, se sídlem Lezník - Polička, ve výši 10.000 Kč na účast družstev mládeže na soutěžích v požárním sportu

Šimon Němec, bytem Pomezí, ve výši 15.000 Kč na účast na světových pohárech v cyklistice - cestovné, ubytování, startovné

 

RM doporučuje ZM vydat obecně závaznou vyhlášku města Poličky o stanovení koeficientů daně z nemovitých věcí, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje pro území Polička lokalita Jih - I. etapa tyto tři názvy ulic: V. Šindlera, Na Rolích, Š. Hněvkovského, dle důvodové zprávy

RM schvaluje  pro vyznačené úseky ulic umístění schválených názvů v území Polička lokalita Jih - I. etapa, dle důvodové zprávy:

pro úsek č. 1 název: V. Šindlera

pro úsek č. 2 název: Na Rolích

pro úsek č. 3 název: Š. Hněvkovského. 

 

RM bere na vědomí výsledky ankety o volbě znaku pro místní část Střítež, povoluje užívání zvoleného znaku a vlajky ve prospěch Osadního výboru ve Stříteži s tím, že užívání zvolených symbolů při oficiálních akcích bude ve spojení s užívanou symbolikou města Poličky, dle důvodové zprávy.

RM zvyšuje částku za ubytování v krizovém bytě č. 12 na ul. Smetanova 309 v Poličce, na 3.500 Kč měsíčně pro jednu osobu s účinností od 1. 9. 2024, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje prodloužení smlouvy o nájmu sociálního bytu č. 4, o velikosti 2 + kk, v II. NP domu č.p. 491, ul. 9. května, 572 01  Polička, s nájemcem, a to na 1 rok, s účinností od 1. 9. 2024, dle důvodové zprávy. Výše měsíčního nájemného činí 84,70 Kč za 1 m² podlahové plochy bytu.

RM schvaluje  uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na realizaci akce „Malá scéna v parku v Poličce“ s panem Martinem Pachovským, se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 6 ke smlouvě o pronájmu veřejného osvětlení, o jeho provozování a správě se společností Osvětlení a energetické systémy a.s., se sídlem Praha, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na realizaci akce „Oprava střechy budovy DPS Penzion v Poličce - I. etapa“, se společností WN service s.r.o., se sídlem Sezemice, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje dodavatele zakázky „Parkoviště Luční, Polička - vegetační úpravy“  pana Aleše Haupta, se sídlem Kunčice - Letohrad, dle důvodové zprávy. 

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Parkoviště Luční, Polička - vegetační úpravy“ s dodavatelem panem Alešem Hauptem, se sídlem Kunčice - Letohrad, dle důvodové zprávy.

RM jmenuje členy komise pro elektronické otevírání nabídek a členy komise pro hodnocení a posouzení nabídek na veřejnou zakázku „Dešťová zdrž na odlehčení pod OK 4 v Poličce“, ve složení dle důvodové zprávy.

RM jmenuje členy komise pro elektronické otevírání nabídek a členy komise pro hodnocení a posouzení nabídek na veřejnou zakázku „Parčík Švermova Polička“, ve složení dle důvodové zprávy.

RM rozhoduje o výběru dodavatele zadávacího řízení k veřejné zakázce „Stavební úpravy části ul. Zákrejsova v Poličce - I. etapa“ takto: vybraným dodavatelem je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o., se sídlem České Budějovice, a pořadí dalších účastníků zadávacího řízení je dle předložené zprávy o hodnocení nabídek.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Stavební úpravy části ul. Zákrejsova v Poličce - I. etapa" s vybraným dodavatelem SWIETELSKY stavební s.r.o., se sídlem České Budějovice,  dle důvodové zprávy.

RM pověřuje administrací kalendáře akcí na „Malé scéně v parku“ pana Jana Zelendu, bytem Polička, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje platový výměr Mgr. Pavly Štusákové Martínkové, ředitelky příspěvkové organizace Hrad Svojanov, se sídlem Svojanov, s účinností od 1. 9. 2024, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o nájmu bytu zvláštního určení č. 3, velikosti 1+1 s příslušenstvím, v I. NP domu č.p. 941, Sídliště Hegerova, Polička, s nájemcem, na dobu určitou, a to na šest měsíců od 1. 9. 2024 do 28. 2. 2025, dle důvodové zprávy. Základní měsíční nájemné je stanoveno ve výši 64 Kč/m2 podlahové plochy.                               

RM schvaluje uzavření smlouvy o nájmu bytu č. 5, velikosti 2+kk s příslušenstvím, v I. NP domu č.p. 1181, ul. J. Seiferta, Polička, s nájemcem, na dobu určitou, a to na jeden rok od 1. 9. 2024 do 31. 8. 2025, dle důvodové zprávy. Základní měsíční nájemné je stanoveno ve výši 170 Kč/m2 podlahové plochy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o nájmu bytu č. 21, velikosti 2+kk s příslušenstvím, ve III. NP domu č.p. 1181, ul. J. Seiferta, Polička, s nájemcem, na dobu určitou, a to na jeden měsíc od 1. 9. 2024 do 30. 9. 2024, dle důvodové zprávy. Základní měsíční nájemné je stanoveno ve výši 170 Kč/m2 podlahové plochy.

RM rozhoduje o výběru dodavatele veřejné zakázky „Nové oplocení u BD Hegerova 940 - 941, Polička“ takto: vybraným dodavatelem je firma Bohumír Bárta, se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Nové oplocení u BD Hegerova 940 - 941, Polička“ s vybraným dodavatelem firmou Bohumír Bárta, se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM doporučuje ZM schválit prodej parcely pro výstavbu rodinného domu v lokalitě JIH I  označenou číslem 2 nacházející se na pozemku p.č. 6690/2 o výměře 743 m2 v k.ú. dle důvodové zprávy. Kupní cena činí 3138 Kč/m2 včetně DPH a kupující uhradí veškeré náklady spojené s převodem nemovitosti. Současně RM doporučuje ZM schválit zřízení věcného práva zákazu zatížení a zcizení k prodávanému pozemku do doby uhrazení kupní ceny.

RM doporučuje ZM schválit prodej parcely pro výstavbu rodinného domu v lokalitě JIH I označenou číslem 3 nacházející se na pozemku p.č. 6690/3 o výměře 729 m2 v k.ú. Polička dle důvodové zprávy. Kupní cena  činí 3138 Kč/m2 včetně DPH a kupující uhradí veškeré náklady spojené s převodem nemovitosti. Současně RM doporučuje ZM schválit zřízení věcného práva zákazu zatížení a zcizení k prodávanému pozemku do doby uhrazení kupní ceny.

RM doporučuje ZM schválit podání dvou žádostí o poskytnutí finančních prostředků ze Státního fondu podpory investic v rámci dotačně-úvěrového  programu "Dostupné bydlení"  za účelem pořízení až 19 bytů pro nájemní bydlení v Poličce dle důvodové zprávy.

RM schvaluje přípravu zpracování jednoho záměru prodeje pozemků pro výstavbu bytových domů v lokalitě Hegerova označených v Územní studii Polička - lokalita Hegerova č. 1 – 3, dle důvodové zprávy.

RM doporučuje ZM schválit záměr směny a vypořádání podílového spoluvlastnictví pozemků v k.ú. Polička dle důvodové zprávy následně:

-      pozemky určené ke směně část p.č. 820 o výměře cca 2160 m2, podíl 1/4 p.č. 6044/2 o výměře cca 370 m2, podíl 1/4 části p.č. 6044/7 o výměře cca 950 m2, k vypořádání spoluvlastnického podílu 1/4 p.č. 6044/7 o výměře cca 319 m2, které nabyde do vlastnictví město Polička;

-      části pozemků po jejich nabytí městem Poličkou určené ke směně p.č. 827 o výměře cca 180 m2, p.č. 811 o výměře cca 200 m2, p.č. 810 o výměře cca 1690 m2, p.č. 793/2 o výměře cca 180 m2, k vypořádání spoluvlastnického podílu 3/4 p.č. 6044/7 o výměře cca 319 m2

 

RM doporučuje ZM schválit výkup části pozemku p.č. 6687 o výměře 583 m2 v k.ú. Polička dle důvodové zprávy. Kupní cena činí 1500 Kč/m2 bez DPH. DPH bude stanovena v souladu s platnými právními předpisy. Město Polička uhradí náklady spojené s převodem nemovitosti.

RM schvaluje uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene – služebnosti  a dohody o umístění stavby č. IV-12-2028453/SOBS VB/1 SY Polička Na Vyšehradě 1095 knn a následné uzavření vlastní smlouvy o zřízení služebnosti mezi městem Poličkou jako povinným a ČEZ Distribuce, a.s., se sídlem Děčín jako oprávněným z věcného břemene, dle důvodové zprávy.

RM bere na vědomí podání návrhu na změnu žádosti o dotaci na projekt vybudování Kulturního, vzdělávacího a kreativního centra a přístavby dětského oddělení Městské knihovny Polička, se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM doporučuje ZM ke schválení změnu záměru vybudování Kulturního, vzdělávacího a kreativního centra a přístavby dětského oddělení Městské knihovny Polička, se sídlem Polička, dle důvodové zprávy.

RM doporučuje ZM schválit investiční záměr Mateřské školy Rozmarýnek Polička, se sídlem Polička, na rekonstrukci budovy, dle důvodové zprávy.

RM doporučuje ZM schválit investiční záměr Střediska volného času Mozaika Polička, se sídlem Polička, na rekonstrukci budovy, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Modernizace tělocvičny ZŠ Na Lukách Polička“, s firmou TOJAPA s. r. o., se sídlem Brno, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Rekonstrukce zdravotně technické instalace 1. a 2. NP - Mateřská škola Polička, Palackého nám. 181, Polička“, s firmou STAVOTREND Poříčí s. r. o., se sídlem Poříčí u Litomyšle, dle důvodové zprávy.

RM bere na vědomí postup při tvorbě nového vizuálního stylu Městského muzea a galerie Polička dle důvodové zprávy.

RM projednala a doporučuje ZM schválit Střednědobý výhled rozpočtu na období 2025 - 2027 příspěvkových organizací dle důvodové zprávy:

Mateřská škola Rozmarýnek Polička, se sídlem Polička

Mateřská škola Polička, Palackého nám. 181, se sídlem Polička

Mateřská škola Čtyřlístek Polička, se sídlem Polička

Mateřská škola Luční Polička, se sídlem Polička

Masarykova základní škola Polička, se sídlem Polička

Základní škola Na Lukách Polička, se sídlem Polička

Školní jídelna Polička, Rumunská 646, se sídlem Polička

Základní umělecká škola Bohuslava Martinů Polička, se sídlem Polička

Středisko volného času Mozaika Polička, se sídlem Polička

Městská knihovna Polička, se sídlem Polička

Městské muzeum a galerie Polička, se sídlem Polička

Hrad Svojanov, se sídlem Svojanov

Tylův dům, se sídlem Polička

Dům s pečovatelskou službou „Penzion“ Polička, se sídlem Polička,
 

RM schvaluje užití loga města Poličky pro spolek DušeProstor z.s., se sídlem Svitavy, dle důvodové zprávy.

 

Polička 19. srpna 2024

 

Usnesení RM  Polička zveřejňovaná dálkovým přístupem  obsahují  text  upravený tak, že jsou odstraněna jména a osobní údaje fyzických osob a další údaje, které zákon neumožňuje uveřejňovat (tzv. anonymizovaný text);  originální text je k dispozici  v kanceláři sekretariátu starosty a místostarosty.